Evaluarea lucrării și oferta de preț

Achiziționarea materialelor și execuția lucrării

Finalizarea și predarea lucrării

Evaluarea lucrării și oferta de preț

Achiziționarea materialelor și execuția lucrării

Finalizarea și predarea lucrării

Încălzire-în-pardoseală-Instalix

Încălzire în pardoseală

Acest text reprezintă un articol informativ cu privire modul de funcționare și beneficiile aduse de sistemul de încălzire în pardoseală. Pentru mai mai multe informații sau programări în vederea execuției unui sistem de încălzire în pardoseală va rugăm să ne contactați.

Sistemul de încălzire în pardoseală reprezintă una dintre soluțiile ingenioase, foarte eficiente și inovatoare pentru a obține un mediu confortabil din punct de vedere termic pentru locuințe sau birouri. Acest sistem de încălzire reprezintă o alegere tot mai des întalnită în locuințe datorită avantajelor sistemului de încălzire rapid și uniform pe care-l oferă. Sistemul de încălzire în pardoseală nu aduce  disconfort pentru cei care păsesc pe suprafata pardoselii, creșterea temperaturii pardoselii la contactul cu talpa piciorului fiind insesizabilă. Adoptarea unui sistem de încălzire în pardoseală ajută la crearea unui mediu înconjurător mai curat și mai sănătos.

Sistemul de încălzire în pardoseală hidro poate fi utilizat cu o gamă largă de centrale termice. Printre aceste centrale termice se regăsesc: centrala termică pe gaz, centrala electrică, centrala pe lemne dar și cu boiler, panouri solare sau pompe de căldură. Sistemul de încălzire în pardoseală poate fi combinat cu cel clasic de calorifere, majoritatea beneficiarilor optând pentru un sistem de încălzire în pardoseală pentru toate încăperile cu excepția băilor unde se montează suplimentar și un calorifer din aluminiu portprosop. De asemenea se poate monta un sistem de încălzire în pardoseală în partea inferioară a clădirii iar cea superioară să fie încălzită utilizând calorifere.

Modul de funcționare

Sistemul radiant de încălzire prin pardoseală reprezintă modul cel mai eficient din punct de vedere energetic de a distribui caldura în interiorul clădirilor. Această opțiune vă oferă o instalație invizibilă, având astfel libertatea de a alege orice stil arhitectural dorit. Inovația pe care o aduce sistemul de încălzirea în pardoseală este că, de fapt, transformă întreaga pardoseală intr-un radiator. Principiul de bază al funcționarii este asadar acela că pardoseală devine element radiant și astfel căldura se propagă de jos în sus pe o suprafață mai mare spre deosebire de radiatoarele unui sistem clasic de încălzire cu calorifere care deși fac un transfer direct de energie cu aerul din încapere sunt mai mici ca dimensiuni si necesită un timp mai mare pentru încalzirea încăperii.

Încălzire-în-pardoseală-Instalix

Încălzire în pardoseală cu agent termic

Sistemul de încălzire în pardoseală cu agent termic  reprezintă o soluție excelentă de a vă încalzi locuinta. Odată cu implementarea acestui sistem caldura va fi transmisă uniform prin tuburile care au fost montate în șapa de beton a pardoselii, propagându-se, ulterior, în toată locuința. Principalul avantaj al acestui sistem de încălzire îl constituie faptul că se obține eficientă maximă în încălzirea camerei. Confortul va fi resimțit prin pardoseala caldă, aceasta propagând caldura pe o suprafață mult mai intinsă decât celelalte sisteme convenționale de încălzire.

Sistemul de încălzire prin pardoseală care utilizează apa drept agent termic primar are avantajul de a fi mai economice din punct de vedere al energiei utilizate față de un sistem clasic. Agentul termic este încălzit la o temperatură mai scazută, undeva spre 50°C, decât pentru sistemele clasice care încălzesc apa până la peste 60°C. Astfel se poate ajunge ca sistemul de încălzire în pardoseală cu agent termic să poată fi deservită și de boilere, pompe de caldură și chiar și de sistemele solare.

Montajul sistemului de încălzire în pardoseală

Sistemul de încălzire în pardoseală este adaptabil oricărui spațiu. Acesta poate fi montată sub diferite tipuri de materiale precum gresia, parchetul, piatra, marmura sau betonul, fără să le altereze în timp. Un sistem de încălzire în pardoseală poate să funcționeze până la 50-60 de ani fără a necesita vreo mentenanță iar în cazul în care există defecțiuni, service-ul este realizat ușor, la nivel local.

Dacă am decis să montăm un sistem de încălzire prin pardoseală trebuie să știm că sunt cațiva câteva elemente de care trebuie să ținem seama. Mai întai trebuie să ne asigurăm că peretii au fost realizati si tamplaria montată. De asemenea compartimentările interioare sunt necesare. Trebuie să știm exact mărimea camerelor pentru a știi ce cantitate de materiale vom folosi. A doua etapă este reprezentată de montarea casetelor pentru distribuitor. Cutiile de distribuitor se amplasează obligatoriu mai sus decât țeava din pardoseală, aceasta permițând evacuarea aerului din tuburi. Apoi, după ce se pregătește suportul, se trece la montarea serpentinelor de încălzire. Această operațiune se execută respectând întocmai traseul din proiect, pasul între conducte, lungimea fiecarui circuit, locul si raza de curbură pentru fiecare schimbare de direcție a țevii. Indiferent de tipul de țeavă folosită, serpentinele se realizează dintr-o singura bucată.

După montarea conductelor se trece la umplerea instalației și se efectuează proba de presiune. Este necesară această probă deoarece instalația va fi ascunsă în pardoseală. Astfel veți putea efectua ultimele modificări înainte de turnarea âi întarirea șapei de beton. În ultima etapă veți trece la finisajul pardoselii, operațiune care se execută numai după punerea in funcțiune a instalației de încălzire, atunci când șapa este perfect întărită și uscată.

Încălzire-în-pardoseală-Instalix

Întreținerea sistemului de încălzire în pardoseală

Acest tip de sistem de încălzire este unul extrem de rezistent. Odată ce a fost montat, în cele mai bune condiții, el poate lucra la capacitate maximă atâta vreme cât centrala termică, indiferent de timpul acesteia (centrală termică pe gaz, centrală termică pe lemne, centrală electrică) este perfect funcțională. În cazul în care se observă mici probleme de funcționare, acestea se pot rezolva rapid și ușor cu un simplu relgraj la centrala termică. Nu trebuie să vă gândiți că miturile despre sistemul de încălzire in pardoseală sunt adevarate. Nu veți fi nevoiti să scoateți podeaua, pentru că, pe langă faptul că acest tip de sistem se defectează foarte greu, dauna se poate localiza cu mare precizie. În acel moment se va opta pentru reparația sau înlocuirea unei singure piese, urmând ca sistemul să fie repus imediat în funcțiune. Iată de ce sistemele de încalzire prin pardoselă au o garantie extinsă, majoritatea de zeci de ani, ele nenecesitând întreținere.

De ce să alegi un sistem de încălzire în pardoseală

Indiferent că veți alege sistemul de încălzire în pardoseală tradițional, unde transferul termic se realizează prin circulația apei printr-un sistem de țevi înglobate într-o șapă subțire (3 – 5 cm peste partea superioară a țevilor), încălzind astfel șapa și pardoseala, sau sistemul de încălzire prin pardoseala electric, trebuie să știți că acestea vă vor aduce avantaje imediate.

Acest sistem e avantajos pentru casa ta deoarece presupune costuri mici. S-a dovedit că opțiunea de încălzirea în pardoseală este cu 25%-30% mai eficientă decât încălzirea clasică realizată cu ajutorul caloriferelor. Iată de ce vă veți bucura imediat de costurile scăzute de încălzire a locuinței.

Unul dintre avantajele sistemului de încalzire prin pardoseală pe care utilizatorul îl va resimți imediat, este confortul sporit. Veți observa o nouă senzație atunci când veți merge descult prin casă fară a avea problema gresiei reci.

Mai apoi, trebuie să amintim că acest sistem de încălzire are o durată de viată mare ceea ce va duce la investiții mai mici față de un sistem de încălzire clasic. Totodată, un sistem de încălzire în pardoseală radiantă are o eficiență mai bună și păstrează caldura mai mult timp în locuință. Aceasta se datorează faptului că pardoseala reține caldura în partea inferioară a camerei, spre deosebire de sistemele conventionale care împing aerul in partea superioară, ridicând caldura. Astfel se explică faptul că utilizatorii preferă să regleze o temperatură mai mică atunci când folosesc încalzire în pardoseală, deoarece senzatia de confort este sporită. Sistemul de încălzire în pardoseală pentru acasă duce astfel la economii semnificative de energie.